Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Twee Nederlanders in lawine in Zwitserland

Rogier op 20 april 2024· 3 reacties

Stockbeel plaatlawine
Stockbeel plaatlawine

Twee Nederlandse skiërs, 29 en 30 jaar oud, die aan het toerskiën waren nabij Les Diablerets, werden op donderdag 18 april rond 15:45 uur meegesleurd door een lawine bij de Col du Pillon.

Een gewonde

De kantonale politie meldt dat één persoon ongedeerd uit de lawine is gekomen, terwijl de tweede, die tegen de bomen werd gedrukt door de sneeuwmassa gewond is geraakt aan zijn bekken. Hij is per helikopter naar het Universitair Ziekenhuis van Lausanne (CHUV) gevlogen door de Zwitserse luchtwacht (Rega).

Reddingsteam

Om de redding uit te voeren zijn twee bergredders uit Diablerets, twee hondenbegeleiders van de West-Zwitserse Bergredding, twee agenten en twee helikopters van de Rega ingezet.

Lawinegevaar

Ten tijde van het ongeval was het lawinegevaar 3 op een schaal van vijf in dit deel van de Alpen. Door de sterk wisselende temperaturen, de vele sneeuwval en de stevige wind is het op veel plaatsen in de Alpen momenteel gevaarlijk. Hou altijd het lawinebericht goed in de gaten als je off-piste wilt gaan of wilt gaan toerskiën.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Gelukkig relatief goed afgelopen 👍🏻

Edwin van Riel

Het is flink raak de kaatste tijd. Gelukkig valt de schade nog relatief mee bij deze, maar gevaarlijk is het zeker!

Yup, bevriende gids gaf aan , zijn seizoen vanwege de Snelle en harde temp stijging wat ingekort te hebben.

Edwin van Riel

Plaats een reactie